WSV Giesbeek- de watersportvereniging van Giesbeek

WSV Giesbeek werd op 5 november 1969 opgericht door een aantal enthousiaste watersporters. Gedurende haar bestaan heeft de vereniging een constante groei van het aantal leden gekend; tegenwoordig heeft Watersportvereniging Giesbeek ca. 1450 leden, een aantal dat ook heden ten dage nog steeds groeit. Zij behoort daarmee tot de vier grootste watersportverenigingen van Nederland.

De vereniging organiseert tal van activiteiten op het gebied van surfen, zeilen en motorboot varen; ook het sociale verenigingsleven is bruisend.

Watersportvereniging Giesbeek is aangesloten bij het Watersportverbond en het KNMC en bovendien is de vereniging Hoofdsteunpunt van het Watersportverbond regio Oost.

Weersvoorspelling Giesbeek / Rhederlaag

Jachthaven “De Giese Aanleg”

De vereniging beschikt over 440 ligplaatsen in het water. Deze zijn alleen beschikbaar voor de leden en kortstondig voor gasten. Gezien de omvang van de vereniging en het “beperkte” aantal ligplaatsen in het water, hebben wij tegenwoordig een wachtlijst met aanvragen van leden voor een ligplaats in het water.

Naast ligplaatsen in het water, hebben wij voor onze leden ook stallings mogelijkheden op de wal voor trailerbare zeil- en motorboten. Hier is nog een beperkte ruimte vrij. Voorts beschikken wij over een surfberging voor 50 surfplanken, waarbij elke surfplank zijn eigen afsluitbare ruimte heeft.